Op zaterdag 25 maart is het bos rondom Lage Vuursche het terrein van de Mountainbike versus Gravel tocht Where The Streets Have No Name (WTSHNN) bestaande uit twee verschillende parcours met overlappende kilometers die getimed worden. De start en finish locatie Buiten in de Kuil is waar gravel- en mountainbikers samen komen, en is omringd door vuurkorven, paardendekens en waar burgers proosten op de winnaar.

Deelname

Iedereen is welkom, maar de organisatie hanteert een maximum van 100 deelnemers. Het inschrijfgeld bedraagt 25 euro. Daarvoor krijg je een barista-bereide-pre-ride espresso, een helder uitgepijlde route, stempelposten met meer goede koffie en snacks, en een biologische burger. Uiteraard krijgt elke finisher daar een goed biertje bij. De snelste man en vrouw nemen de hoofdprijs mee naar huis, de langzaamste een troostprijs.

De start is om 10 uur. Aanmelden kan vanaf 9 uur!

Winactie

Lijkt het je leuk om zonder iets te betalen deel te nemen aan de WTSHNN? Dan is dit je kans! Het enige wat je hoeft te doen is antwoord te geven op de volgende vraag:

Ben jij sneller dan een gravelbiker? Reageer dan op deze post en vertel waarom! De meest originele reactie krijgt een gratis ticket om de strijd aan te gaan tijdens Where The Streets Have No Name.

Stuur een mailtje naar info@soulonline.nl of stuur een bericht naar onze Facebook-pagina. Vergeet dan niet je NAW-gegevens en je e-mailadres erbij te vermelden.

Where-the-streets-have-no-name

Parcours

Beide routes lopen door de bossen van o.a. Staatsbosbeheer en Landgoed Pijnenburg: afwisselende, uitdagende routes met zo min mogelijk asfalt. Where The Streets Have No Name routebouwer Bon Courage heeft gekozen voor nieuwe singletracks afgewisseld met een aantal favoriete stukken van de bestaande Lage Vuursche route. Mountainbikers leggen een afstand van 40 km af, voornamelijk singletrack, maar ook een aantal gravelpaden. Voor de gravelbikers is een parcours van 60 km uitgezet over gravelwegen, bospaden, zandpassages en hier en daar een stuk asfalt.

Op 4 punten overlappen de routes en timen we je snelheid. Op deze korte segmenten (2 singletrack, 2 gravel) komt het aan. Degene met de beste totale tijd over 4 segmenten is de overall winnaar. Bij voldoende vrouwelijke deelnemers zorgen we voor 2 hoofdprijzen, voor zowel de snelste man als de snelste vrouw.

Materiaal

Een mountainbike of gravelbike is ideaal. Heb je geen van beiden, maar wel een racefiets of crosser? Schrijf je in en geef het een kans, met minimaal 25mm banden is een graveltrail prima te doen.

Locatie

Partners, vrienden en kinderen die niet meefietsen kun je gerust achterlaten bij Buiten in Kuil, waar het eigentijdse café overgaat in een groot terras uitkijkend over de speeltuin, een enorm grasveld en de bosrand. De keuken werkt met seizoensproducten en serveert regionale en biologische drankjes, hapjes en verrukkelijke maaltijden. Bij Buiten in de Kuil lijkt de gewone wereld heel ver weg en voelt het als een sfeervol festival midden in het bos.

Buiten in de Kuil heeft een fietsschoonmaakplek en een omkleedruimte.

Parkeren is gratis en er is ruimte genoeg. Station Den Dolder ligt op 6 km afstand.


Adres
Buiten in de Kuil
Zevenlindeweg 9
De Lage Vuursche
Utrecht, Netherlands

 

Where-the-streets-have-no-name-2