Woensdag 22 februari maakte Cube het nieuws bekend dat Rémy Métailler met onmiddellijke ingang een tweejarig contract heeft getekend bij de Duitse fabrikant.

Zowel Cube als Rémy zijn verheugd met de samenwerking. “We zijn extreem trots Rémy te mogen verwelkomen in het Cube team. Métailler is een freerider van wereldklasse en heeft, ondanks zijn nog jonge leeftijd (26), een schat aan ervaring. Bij Cube kijken we niet alleen naar de testresultaten uit het lab. We werken ook nauw samen met onze atleten en ontvangen de feedback rechtstreeks van de atleten. Die feedback nemen wij mee tijdens het ontwikkelingsproces van de fietsen.” Aldus Marko Haas van Cube.

Ook Rémy is verheugd met de samenwerking. “Ik geloof dat de beste uitrusting zorgt voor de beste prestaties. Ik heb bewust gekozen voor de overstap naar Cube. Ik voel een connectie met het merk vanwege mijn Europese roots. Cube is een grote naam en de nieuwe Two15 is een top fiets. De geometrie van de fiets sluit perfect aan op mijn rijstijl.”

Op het moment is Rémy nog herstellende van zijn crash tijdens de Taxco City Downhill in Mexico, waar hij een gebroken wervel opliep. Het herstel loopt voorspoedig en Rémy zegt zich sterker dan ooit te voelen.

Bekijk hieronder Remy in actie in het Whistler Mountain Bike Park.