01-04-2015 - Mountainbiken, Nieuws

Ramses Bekkenk wint Battle on the Beach

De Battle on the Beach is een race met mountainbikes, cyclocrossers, Fatbikes en hier en daar een tandem in één race over strand en single tracks in Zuid-Wales.

Nadat vorig jaar Stefan Vreugdenhil en Karen Brouwer de eerste editie op hun naam wisten te schrijven stonden dit jaar Bram Rood, Ramses Bekkenk, Stefan Vreugdenhil en Martin Schuttert aan de start op Pemprey Beach. Bij de strandafgang werd het tempo door de KMC-Mitsubishi mannen flink opgevoerd en op de eerste single track wisten ze met Maarten Himpens weg te rijden.

‘Vlak voordat we het strand voor de tweede keer opdraaiden reden we verkeerd en sloot er een man of zes bij ons aan. De tweede keer strandafgang was voor hen echter weer een scherprechter en zo kwamen we weer met vier man aan de leiding. Op een klim ben ik toen vol door gereden en was gevlogen. Daarna nog een derde keer alles gegeven op het strand en de buit was binnen.’, aldus Bekkenk. Bram Rood wist ook bij de achtervolgers weg te rijden en Stefan Vreugdenhil won de sprint voor plaats drie. Martin Schuttert eindigde met een 9e plaats ook nog in de top 10.

Battle on the beach IT1

 van