Zaterdagavond 22 november 2014 is het weer zover. Dan strijden bikers, op de dansvloer van discotheek de Radstake in Heelweg. Tijdens deze spectaculaire avond zal er weer gestreden worden om de felbegeerde titel Pump Battle King. Vorig jaar was deze avond natuurlijk al heel vet, maar dit jaar wordt het echt super!

Iedereen met een fiets en die ouder is dan 16 jaar kan meedoen aan deze unieke pumptrack wedstrijd. De wedstrijd zal worden verreden op de Bikeparkitect/iCycle modulaire pumptrack. Voor het startsysteem wordt bovendien gebruik gemaakt van een Bensink BMX gate.

Dit is dus je kans om te racen tegen rijders zoals: Sam Reynolds, Twan van Gendt, Noel Niederberger, Michiel van der Heiden, Joost Wichman & Tomas Slavik. Joost Wichman & Twan van Gendt nodigen jou in ieder geval uit, om samen met hun te racen en feesten tijdens dit event.

Fietsers in de discotheek en dat ’s nachts? Bekijk hieronder een kleine teaser om te zien hoe dit er in de praktijk uit ziet. “The season after party”, vindt plaats tijdens en na de Pump Battle wedstrijd. Dit is natuurlijk een mooie manier om het seizoen af te sluiten.

We hebben alvast alle informatie voor je op een rijtje gezet, zodat jij deze gave avond niet hoeft te missen! Of blijf op de hoogte via FacebookFacebook event of de website.

 

DE PUMPTRACK RACE

Inschrijving

Er kan online worden ingeschreven, maar we houden een gering aantal plaatsen vrij voor inschrijven op locatie. Er is sprake van een open inschrijving voor iedereen ouder dan 16 jaar.

Online inschrijving

–       Kosten: €10,00 euro (inclusief entree afterparty)

–       Inschrijven voor 20 November op de website, onder het kopje register.

Inschrijven op locatie

–       Kosten €12,50 euro (inclusief entree afterparty)

–       Inschrijven kan tussen 16:00 en 18:00

Tijdschema

Zaterdag 22 november 2014

–       16:00 – 18:00 Inschrijven en aanmelden op locatie

–       16:00 – 18:00 training

–       19:00 – 20:30 Time trials kwalificaties

–       21:30 – Deuren open voor bezoekers Club “de Radstake”

–       23:00 – 01:00 Pump Battle – Knock out finals

–       22:00 – 04:00 THIRTY7EVEN Season After Party

Time trial kwalificaties

Kwalificatie vindt plaats via een time trial systeem. Iedere rijder krijgt een keer de kans om een snelle tijd neer te zetten. De 32 snelste tijden gaan vervolgens door naar de “Kock out finals”, die later op de avond worden verreden. De snelst gekwalificeerde rijder krijgt trouwens een extra bonus van €100,- euro mee naar huis.

Pump Battle Knock Out Finals:

De “knock out finales” worden verreden volgens het achtervolgingsformaat. Dit houdt in dat er telkens 2 rijders tegelijk op de baan zijn. De rijders starten beide aan een zijde van het parcours, en proberen de andere rijder te achterhalen.

De snelste rijder van iedere battle gaat door naar de volgende ronde, tot dat er uiteindelijk 2 rijders overblijven voor de grote finale. In de grote finale gaat de battle net zo lang door tot 1 van de 2 rijders de andere rijder heft achterhaalt.

Prijzengeld:

1st Place                     €500,-

2nd Place                    €250,-

3rd Place                     €150,-

Fastest Qualifier      €100,-

 

THIRTY7EVEN SEASON AFTERPARTY

“The season after party”, vindt plaats tijdens en na de Pump Battle wedstrijd. Een mooie manier om het seizoen af te sluiten. En nog een keer alle sterke verhalen van het afgelopen seizoen te vertellen.

–       Doors open: 21:30 till around 04:00

–       Entree: €10.00 euro (inclusive Pump Battle Pumptrack race)

–       DJ Hruska + Drummer from CZ + Promo girls

 

UPDATES:

Blijf op de hoogte via Facebook, Facebook event of de website.

 

2014 PBS - Club - Flyer-web