Voor het seizoen 2017 lag de focus van het R&D team van Merida op het toevoegen van een Enduro fiets aan de line-up. Twee jaar van hard werken heeft zijn vruchten afgeworpen met als resultaat de One-Sixty. Met een nieuwe Enduro fiets op stal, was het logische gevolg een geschikte fietser toe te voegen. Vanaf heden komt Toni Ferreiro dan ook uit voor Merida op de nieuwe One-Sixty.

Toni Ferreiro Merida enduro racer

Toni Ferreiro

Ferreiro komt binnen met twee elite Championship titels, drie Spaanse downhill titels en daarbovenop een 27e positie in zijn eerste jaar in de Enduro World series .

Ferreiro zal zowel de nationale als internationale wedstrijden gaan rijden op de One-Sixty 8000. Tijdens het Valparaíso event in Chili op 18 & 19 februari debuteerde Toni. Meer informatie over het event vind je hier.

Merida bracht de volgende statement over Ferreiro naar buiten. “Wij geloven dat Toni precies de fietser is waar wij naar zoeken bij Merida. Hij heeft een solide basis, veel ervaring en een prachtig track record.

Toni combineert ervaring met ambitie en deze attributen deelt hij met Merida. “We geloven er heilig in dat het tekenen van Toni onze Enduro intenties duidelijk maken.” Aldus Merida.

Toni Ferreiro Merida enduro racer 1

MERIDA ONE-SIXTY

De One-Sixty is de laatste van vele projecten waar een ongekende hoeveelheid aan toewijding en passie in is geïnvesteerd. Het doel van de One-Sixty was om een veelzijdige Enduro fiets te ontwikkelen. De fiets moest zowel behendig zijn als vertrouwen geven tijdens het afdalen.

De fiets bestaat uit carbon en de nieuwe 6013 legering en weegt daardoor slechts 2,500 gram. De fiets is gebouwd om de meest uitdagende parcours met gemak aan te kunnen. De One-Sixty komt in drie verschillende modellen, namelijk de 5000, 7000 en het kroonjuweel van de serie de 8000.

Voor meer informatie over de One-Sixty klik hier.