De Stichting MTB Utrechtse Heuvelrug wilde graag het aanschaffen van de vergunning om te mogen mountainbiken (in de vorm van een vignet) promoten. Bikeshop wilde graag de vrijwilligers van de stichting in het zonnetje zetten. Deze twee wensen kwamen vrijdag avond 12 februari bij elkaar. 

De harde kern vrijwilligers van de stichting kregen allemaal een mooi en opvallend trail crew fietsshirt. Op het shirt wordt de aanschaf van het vignet gepromoot. Het werd een gezellige boel. Veel vrijwilligers werken op eigen segmenten van routes en hadden vrijwilligers van andere routes nog niet eerder ontmoet. Aan onderling gesprek geen gebrek. Enerzijds viel er veel uit te wisselen over het vele onderhoudswerk door de bovengemiddelde regenval van de laatste maand. Anderzijds was er veel nieuwsgierigheid naar nieuwe route segmenten. En last but not least,  de meeste vrijwilligers zijn zelf fervent biker dus je snapt waar het over gaat als je die bij elkaar brengt.

Bij de Bikeshop zijn ze trots op zoveel enthousiasme en al het goede werk dat er verricht wordt. De heuvelrug is een prachtig mountainbike paradijs geworden met veel 2.0 trails. Er ligt nu al 66 km. aan vaste routes en dat blijft nog verder groeien. Gelukkig gaat de verkoop van de vignetten geweldig goed maar het kan nog beter. Als alle gebruikers van de routes ook daadwerkelijk een vignet aanschaffen dan kan het goede werk van de stichting maximaal worden doorgezet. Hoewel de stichting met heel veel vrijwilligers werkt is er namelijk ook geld nodig voor materieel t.b.v. onderhoud en uitbreiding routes.

Dus kom lekker biken op de routes en schaf het vignet aan voor maar €7.50 bij de Bikeshop of één van de andere verkooppunten. Meer info over het vignet en de routes, lees je hier Wil je ook vrijwilliger worden? Kijk gerust hier.

Foto’s zijn van Pieter van Leeuwen. De sponsoring van het shirt door de Bikeshop is trouwens mede mogelijk gemaakt door Vitesse teamwear. Voor meer informatie kun je terecht op de website van Bikeshop Amersfoort.