Geografisch gezien behoren de Dolomieten tot de Zuidelijke Alpen maar qua beleving lijkt het haast alsof je op een ander continent zit. De voor de Dolomieten kenmerkende steile rotswanden en scherpe pieken zijn zo uniek en overweldigend dat ze zelfs de meest fervente bezoekers van de Alpen doen verbazen. Niet voor niets behoort dit gebergte tot de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Up/Down zocht het eens wat zuidelijker op en reed een ronde dwars door de bijzondere rotspartijen.

Alta-badia-wideshot

Hoe zit de trail in elkaar?

Je parkeert je wagen op Passo Falzarego. Rijdt een korte omleiding naar de stoeltjeslift, mooi om in te komen. Deze neem je omhoog en vervolgens klim je naar Rifugio Averau. Vanaf hier begint het downhillplezier tot je in het dal op de weg uitkomt. Eenmaal in het dal moet je over het asfalt terug klimmen richting je auto op de col.

Reisinformatie:

Wij verbleven in Alta Badia, dat op zo’n 1050 kilometer rijden ligt van Amsterdam. Onthoud, je bent er dan nog niet, het beginpunt is vanaf het hotel nog twintig minuten rijden met de auto. Wij zaten in een hotel van onze partner Mountainbike Holdiays, te boeken via hun website (www.bike-holidays.com/nl). Het hotel is prachtig gelegen in dit UNESCO-gebied en de omgeving biedt een grote verscheidenheid aan trails. Het personeel is vriendelijk en staat niet gek te kijken als je op je SPD-schoenen de lobby in komt stampen. Als je het lief vraagt heeft de eigenaar zelfs nog wel ergens een compressor staan.

Alta Badia

Download het GPX-bestand hier.

Het artikel is afkomstig uit Up/Down #1 2017. Wil je het gehele magazine op je gemak kunnen doorlezen, dan kun je deze bestellen via onze webshop. Of download het magazine online via onze Soul Kiosk App. Wil je voortaan elk magazine thuis op je deurmat? Dan kun je natuurlijk altijd voor het gemak abonnee worden.