ALGEMENE INFORMATIE
Titel:                                    UP/DOWN mountainbike magazine
Verschijningsfrequentie           4x per jaar
Jaarabonnement                   € 10,-
Losse verkoopprijs                € 4,95
Internet                               www.mountainbikemagazine.nl

WE LIKE ‘EM DIRTY
Niet bang zijn om vies te worden en het snot op de brilglazen fietsen. Voor deze mountainbikers is er nu het UP/DOWN mountainbike magazine. UP/DOWN brengt iets nieuws in het aanbod van magazines. Voor gepassioneerde fietsers die zoeken naar de mooiste routes door hun fiets te gebruiken als tool om de bergen mee te verkennen en op avontuur te zijn. Outsiders zullen het niet snel vermoeden, maar onze wereld ziet er anders uit op twee brede banden: als een grote speeltuin. Zelfs onze lage landen, UP/DOWN is hierin een must have. UP/DOWN voedt de honger naar meer; meer singletracks, meer techniek om van het rijden te genieten en meer adembenemende fotografie. Het mountainbikeblad waar je zín van krijgt om te rijden! Aanstekelijke reisreportages, inspirerende rijders, overzichtelijke tests en leerzame instructies zorgen dat je per direct meer uit je wheels haalt.  UP/DOWN, want dat is waar mountainbiken om draait.

REDACTIONELE FORMULE
Met een mix van sport en lifestyle is UP/DOWN bestemd voor een breed mountainbikepubliek, waardoor zowel de beginner als gevorderde biker met informatieve en beschrijvende artikelen meer uit deze sport kan halen. Met ondersteunend kwalitatief hoogwaardig beeldmateriaal uit zowel binnen-, als buitenland zullen de lezers op de hoogte worden gebracht van de nieuwste materialen, veel praktische tips, de nieuwste trends, achtergronden en de te houden evenementen in binnen- en buitenland.

DOELGROEP
UP/DOWN mountainbike magazine richt zich op mountainbikers die voor hun plezier rijden. De gemiddelde bike-enthousiast heeft geen aspiraties om deel te nemen aan het WK, maar rijdt wel regelmatig om fit te blijven en hun adrenalineniveau op pijl te houden. In het weekend pakt ie mogelijk de auto naar een van de vele mountainbikeroutes die we in Nederland hebben, en op een tripje naar het buitenland is er altijd plek voor zijn trouwe tweewieler.

DISTRIBUTIE
UP/DOWN mountainbike magazine wordt in een oplage van minimaal 10,000 exemplaren uitgezet.

  • Sterk groeiend abonneebestand
  • Verspreiding middels boekhandels en kiosken (via de AMP)
  • Selectieve gratis verspreiding via de gespecialiseerde mountainbike dealers en evenementen

VERSCHIJNINGSDATA
UP/DOWN mountainbike magazine nr. 1                  week 6

Deadlines voor het aanleveren van materiaal               week 2

UP/DOWN mountainbike magazine nr. 2                  week 17
Deadlines voor het aanleveren van materiaal              week 13

UP/DOWN mountainbike magazine nr. 3                  week 29
Deadlines voor het aanleveren van materiaal               week 25

UP/DOWN mountainbike magazine nr. 4                  week 41
Deadlines voor het aanleveren van materiaal               week 37