Specialized kiest voor een ietwat andere aanpak dan de andere schoenfabrikanten in test. De schoen ziet eruit als een sneaker, eigenlijk hetzelfde als de flatpedalvarianten, maar dan met een stijvere zool en de mogelijkheid plaatjes te monteren. O ja, en dan met BOA, wat deze schoen tot een bijzondere cross-over maakt.

Specialized

De BOA’s zorgen ook hier voor een fijne afstelling, echter ontbreekt de mogelijkheid om de BOA’s in een keer open te trekken, je moet ze opendraaien. Net zoals bij de Bontragers zit er boven de tenen nog een klittenbandstrap, die we ook hier niet nodig hebben gehad. Ondanks dat ze ogen als sneakers, is de buitenzijde vrij stijf en bieden ze voldoende bescherming. Het ontbreken van de hogere hielbescherming voelt na de andere modellen wel wat kaal, maar de neus en hielcup zelf voelen redelijk onverwoestbaar. De grip op de schoenen is prima op rotsen, dankzij de wat zachtere compound, in de modderige ondergrond zou wat meer grip prettig zijn.

2F0

Wat vinden wij:
De schoen is prima geschikt voor trailrijden en zal gezien zijn uiterlijk met name rijders die flat-pedals gewend zijn aanspreken om eens in te klikken. De stijve zool en de goede BOA-fit maken dit ook een alternatief voor eenieder die op zoek is naar warmte, bescherming en een meer casual look, zonder in te moeten leveren op prestatie.

Voor meer informatie klik je hier of lees de complete trailschoen-test in Up/Down Nr 5.