De makers van de Shimano ME-7s hebben gezocht naar een compromis tussen efficient trappen, bescherming en grip tijdens het lopen. Wat we herkennen is de ‘shoe flap’ van voorgaande modellen, die de veters beschermt. De veters zijn eigenlijk een soort rijgsysteem, dat je bovenaan afsluit met een trektouwtje. Boven de veters sluit je de schoen af met een strap, die nu aan de schoen is bevestigd in plaats van aan de flap. Hierdoor beschadigt het systeem niet door rotsen of een valpartij, iets wat met de M200 nog wel eens wilde gebeuren. De spanner is daarnaast ook nog eens te vervangen, waardoor de schoen weer wat langer mee kan, mocht er toch iets kapot gaan.

Shimano-ME7

De neus biedt intern bescherming, maar heeft een open structuur, zodat je voeten nog goed blijven ademen. De hielcup voelt wat zachter aan, minder bescherming, maar wel meer comfort. De bovenkant van de instap is nog omgeven door een strechy mouw, wat ervoor zorgt dat er geen steentjes en andere troep je schoenen binnendringen. De SPD’s kunnen net als de Bontragers flink naar achteren gezet worden. De zool is door Michelin gemaakt en biedt een dual compound aan (jaja, echt wat voor ons), wat een fijne grip oplevert op rotsondergrond.

Wat vinden wij:
Een wat zachtere, soepelere schoen, die direct bij het aantrekken voelt als een reeds ingelopen paar. Hierdoor voelt de bescherming in eerste instantie wel wat minder. De grip is echt perfect op diverse ondergronden.

Voor meer informatie klik je hier of lees de complete trailschoen-test in Up/Down Nr 5.