De Terraduro heeft een flinke upgrade gekregen. Als eerste heeft hij een vetersluiting gekregen (mooi dat een veter een vernieuwing kan zijn) welke wordt beschermd door een flap. De schoen is voldoende stevig en duurzaam voor een flinke enduro, maar is licht genoeg om ook als dagelijkse fietsschoen door het leven te gaan. Net als bij de Bontragers het geval is, is de enkel goed beschermd dankzij de hoge rand aan de binnenzijde.

Giro Terraduro

 

Waterafstotendheid is duidelijk een punt van aandacht geweest voor de ontwerpers, elk stuk materiaal aan de buitenzijde is voorzien van een waterafstotende laag. De verhoogde enkelbeschermer zorgt er ook voor dat er minder snel gravel en steentjes in je schoen komen, naast de bescherming die het biedt. De bovenkant van de neus is wat zachter, terwijl het neus- en hielstuk weer robuust voelen. De Vibram-zool staat zoals altijd garant voor een goede grip, de schoen loopt ook erg prettig en heeft een flexibele voorvoet.

full_Giro_Terraduro_Mid_Shoe_3

 

Wat vinden wij:
Dit is een mooie keuze voor eenieder die zich niet wil wagen aan allerlei alternatieve sluitingen, maar gewoon een veter wil. De dikke lip verdeelt de druk evenredig, zodat er geen knelpunten ontstaan.

Voor meer informatie klik je hier of lees de complete trailschoen-test in Up/Down Nr 5.