Snel en al rijdend aanwijzingen geven, dat is waar de Lezyne Super GPS in alle eenvoud mooi in slaagt, een pijl op een kruispunt, welke op de compacte unit verschijnt telkens wanneer je een splitsing nadert. Geen dure kaarten om te kopen, die kan je gewoon raadplegen via een webinterface op de site van Lezyne.

Lezyne-super-gps

Rij je toch verkeerd, dan kan de Super GPS je de weg terug naar de route wijzen of je surft met je smartphone naar de website, checkt op de kaart waar je bent en je laat de software je verschillende opties voorstellen om terug thuis te geraken. Jouw keuze wordt dan omgezet in een ‘breadcrumb trail’, die via je smartphone met bluetooth naar de Super GPS wordt gestuurd en klaar is Kees. Smartphone, bluetooth, dat opent heel wat mogelijkheden, denken we dan en dat dachten ze bij Lezyne vast ook, want dit ding is ook ineens een fietscomputer, temperaturen hoogtemeter en hij monitort ook alle andere gadgets die je op je fiets hebt: cadens, hartslag, power, schakelen, tot zelfs Strava Live-segments kan hij weergeven. Als je een Premium Strava-account hebt, laat hij je ook weten wanneer je in de buurt van de start van een segment komt, wanneer je finisht en of je die KOM mag bijschrijven op je conto. Altijd connected dus.

We vinden het (kleine) formaat alvast top, meer hebben we niet nodig op ons stuur. Willen we een groter scherm dan nemen we de smartphone wel uit de rugzak. Om af te ronden, de Super GPS is voorzien van een batterij die in enkele uren oplaadt aan een usb-poort en die tijdens het testen ongeveer 22 uur meeging (zonder verbonden sensoren).

Voor meer informatie klik je hier.