Giro zelf beschrijft de Giro Neo Blaze als de meest capabele winterhandschoen. Waarbij ‘capabel’ betekent dat de grens van warmte en controle wordt opgezocht. De handschoen is gemaakt van Pertex, een chiquer soort neopreen, dat zeer goed isoleert. Voor de surfers onder ons, het lijkt eigenlijk nagenoeg op een surfhandschoen.

Giro - Neo - Blaze

En zo voelt het ook met aantrekken. De Blaze zit lekker strak, sluit goed aan zonder te nauw te zijn. Ook hier passen we de Large, waarbij ook hier de hand perfect zit, alleen de vingers zijn wat aan de korte kant. We gaan er maar vanuit dat dit aan onze vreemdgevormde handen ligt.

De buitenkant van de handschoen voelt glad aan, de binnenzijde heeft een siliconen-palm die fijne grip op de fiets biedt. De binnen- en buitenzijde zijn naadloos aan elkaar verbonden, wat leidt tot een warme en waterdichte handschoen.

Als we de handschoen aantrekken missen we in eerste instantie het lekker warme fleece van de andere handschoenen. Maar dit wordt snel goedgemaakt door de enorme warmte die deze jongens bieden. Tijdens de eerste test was het rond de negen graden en waren ze simpelweg nog te warm. De volgende rondjes hebben we ook ‘s avonds gereden met temperaturen tot het vriespunt en daarin blonken ze zeker uit. Tijdens een bui bleven onze handen – op ons zweet na – ook lekker droog. Het gebruik van je telefoon kun je met deze handschoenen natuurlijk wel op je buik schrijven, maar dat zag je wellicht al aankomen.

Ben je op zoek naar een wat traditionelere handschoen die het ook op de wat warmere winterdagen fijn doet, dan is de BBB Coldshield de beste keus. Ben je een echte koukleum of zoek je voor die echt frisse dagen een handschoen en ben je niet bang eens wat nieuws te proberen, dan kunnen we je zeker de Giro Neo Blaze aanraden.

Voor meer informatie klik je hier.

Giro Neo Blaze
Prijs € 35,99