Met het afwisselende koude weer in Nederland blijft het moeilijk om gepast te kleden, echter voert het koude winterweer de laatste tijd de boventoon. En dit gaat in ons geval gepaard met het pakken van die krat helemaal bovenin de kast. De krat met buffs, lange benen, fleecetruien, mutsen en uiteraard handschoenen om ons te weren tegen de koude.

BBB-gloves

En met name de handschoenen zijn altijd een heikel punt. Want, we willen uiteraard lekker warme handen, maar niet met dikken wanten de fiets op. Nu kun je niet alles hebben, dus het blijft in ons geval altijd concessies doen. Liever iets dunner met dan maar wat minder warmte dan zodanig dik dat dit het fietsen minder prettig maakt.

Gewoon een fijne handschoen voor een ritje van twee tot drie uurtjes. We hebben hiervoor twee paar handschoenen getest, die elk een compleet andere benadering hebben.

De softshell Coldshield van BBB. De buitenkant ziet er luxe uit, mooie gladde stof, verstelbare cuff met goed klevend klittenband. De cuff valt ook redelijk ver over de pols, wat erg prettig aanvoelt. De binnenkant bestaat uit een zachte stof, die je handen direct een gevoel van warmte geven. De door ons geteste Large is wel wat aan de korte kant qua vingerlengte, dus het is raadzaam deze even te proberen in de winkel, zodat je zeker de juiste maat hebt.

BBB-Coldshield-Up-down-5

 

De handschoen voelt dun aan, je hebt niet echt het idee dat deze genoeg warmte zal geven, dit doet hij echt wel. We voelen tijdens de ritjes geen wind door de handschoen komen, zelfs als we een stukje met windkracht zeven op de boulevard van Zandvoort rijden. Tijdens een bui blijkt wel dat ze niet waterdicht zijn, wel blijven onze handen warm.

Prettig is ook de telefoonvriendelijke duim en wijsvinger, zodat je het touchscreen van je telefoon gewoon kunt blijven gebruiken met de handschoenen aan.

Voor meer informatie klik je hier.